Sigorta poliçesi nedir?

Sigorta poliçesi nedir?
  • 05.01.2022
  • Admin

Sigorta poliçesi nedir?

İş, sağlık, araç, konut gibi hayatımızın her alanında, sigorta poliçesi kavramı ile karşı karşıya kalıyoruz. Sigorta poliçesi hakkında aklınıza takılan pek çok sorunun yanıtını yazımızda bulabilirsiniz. Sigorta poliçesi nedir? Sigorta poliçesi nasıl kesilir? Sigorta poliçesi çeşitleri nedir? Sigorta poliçesinde nelere dikkat etmek gerekir? 

Sigorta poliçesi nedir?

Sigorta poliçesi, sigortalı ile sigorta şirketi arasında tarafların karşılıklı hak ve borçlarını gösteren belgedir. Sigorta sözleşmenin kanıtlanması amacıyla düzenlenen bu belgede, sözleşme koşulları detaylıca yer alır. Sigorta poliçesi; sigortalıyı, sigorta şirketini ve varsa diğer tarafları korur. En çok kullanılan sigorta çeşitleri olan konut sigortası, hayat sigortası, trafik sigortası ismiyle bilinen zorunlu mali sorumluluk sigortası, ferdi kaza sigortası ve kasko sigortasının poliçeleri sigorta şirketleri tarafından düzenlenir. Örneğin ferdi kaza poliçe belgesinde, sigortalının başına gelebilecek olaylar sonrasında meydana gelen bedensel zararların teminat altına alınır. Sigorta poliçesinde yer alan tüm detaylar önemlidir ve belirtilen koşullar gereğince, olası tüm hasarlar sigorta şirketi tarafından güvence altına alınır. Ayrıca her sigorta branşının genel şartları değişiklik gösterir, özel şartlar da belirlenebilir. Poliçe işleme alınmadan önce sigorta şirketi bu genel şartları ve özel şartları sigortalıya iletir, sigortalı da bu şartlar için onay verir.

Poliçe nasıl kesilir?

Sigorta poliçelerini, sigorta şirketleri ve sigorta acenteleri düzenler. Poliçenin doğru hazırlanması, geçerli maddelerin ve şartların iyi belirlenmesi, beklentilere uygun olması önemlidir. Sigorta çeşidine bağlı olarak farklı bilgiler de isteyebilen sigorta şirketleri, sigorta poliçesini hazırlamak için şu bilgilere ihtiyaç duyar:

● Poliçe düzenlenme tarihi

● Sigorta şirketi bilgileri

● Sigortalının kişisel bilgileri ve iletişim bilgileri

● Sigorta çeşidi

● Sigorta süresi (başlangıç-bitiş)

● Poliçe ödeme detayları ve prim ücreti

Bu bilgileri baz alarak 24 saat içinde poliçeyi hazırlayan sigorta şirketi, belgeyi sigortalıya iletir. Poliçede yer alan maddeler karşılıklı olarak onaylanır ve belge imzalanır. Sigorta ücretleri ve primleri de sigorta branşına bağlı olarak değişir. Eğer sigortalı kişisel ayrıcalıklar isterse poliçede eklenen bu şartlar da artı ücret olarak yansıtılır. Tüm bu maddeler üzerinde sigorta şirketinizle anlaşarak olası risklere karşı kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

 

 

Facebook Twitter Linkedin Reddit Tumblr

Son Yazılar

Neden Sigorta Yapılmalı?
Neden Sigorta Yapılmalı?
  • 18.06.2021
Sigortanın önemi
Sigortanın önemi
  • 18.06.2021
NEDEN KASKO YAPTIRMALIYIZ?
NEDEN KASKO YAPTIRMALIYIZ?
  • 04.01.2022
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı
  • 04.01.2022
Sigorta poliçesi nedir?
Sigorta poliçesi nedir?
  • 05.01.2022
2022 Egzoz Emisyon Muayene Ücretleri ve Gecikme Cezası
2022 Egzoz Emisyon Muayene Ücretleri ve Gecikme Cezası
  • 05.01.2022
Ağır hasar kaydı ne demek?
Ağır hasar kaydı ne demek?
  • 10.01.2022

Sosyal Medya'da Biz!

Sizden Gelenler

Sıkça Sorulan Sorular

Trafik poliçesi bir kaza nedeniyle sadece kazaya karışan diğer araç ve kişilere verdigimiz bedeni ve maddi zararları karşılar. Aracımızda olan hasarları karşılayan sigorta Kaskodur.

Araç ve Kaza Başına Maddi, Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri, Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm

Trafik Sigortası karşı tarafa verdiğiniz bedeni ve maddi zararları kapsar.

Trafik Sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz.

Sorunuz mu var?

Bizimle iletişime geçin.

Tüm alanlar zorunludur.

×  WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın veya bize info@kirmizioglusigorta.com adresine bir e-posta gönderin.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?