Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı
  • 04.01.2022
  • Admin

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortası, kamu sigortaları ya da ikame sigortalar tarafından karşılanmayan veya kısmi karşılanan sağlık hizmetlerini kapsar. Sosyal sigortanın karşıladığı teşhis ve tedavi giderlerine ilave olarak meydana gelen giderler ve sağlık sigortası katılım payları, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında karşılanabilir. Sigorta şirketinin anlaşmalı olduğu özel sağlık kuruluşlarında ek ücret ödemeden ayakta ya da yatarak tedavi olabilirsiniz. Peki, tüm dünyada ve ülkemizde de görülen koronavirüs salgın hastalığı tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamında değerlendirilir mi? Sigorta corona tedavisini kapsar mı? İşte, tüm soruların detaylı cevaplarını sizin için hazırladık…

Covid-19 Tedavisinde Sigortanız Yanınızda

Çin’nin Wuhan kentinde ortaya çıkan, ardından tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak açıklandı. Ardından akıllarda en çok yer alan soru ise sağlık sigortası kapsamına girip girmeyeceğiydi. Birçok sigorta şirketi, normal şartlarda salgın hastalıkları sigorta kapsamına dahil etmiyordu. Ancak bu süreçte sigorta şirketleri, tamamlayıcı sağlık sigortası kapsamına koronavirüsü dahil etmeye karar verdiler. Bu sayede tamamlayıcı sağlık sigortası sahibinin, pandemi hastanesi olarak belirlenen özel sağlık kuruluşlarında, Covid-19 tedavisi kapsamında ortaya çıkabilecek fark ücretleri, tedavi giderleri istisnai olarak poliçe kapsamında yer alıyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası Covid kapsamında değerlendirilerek oluşabilecek mağduriyetlerin de önüne geçiliyor.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Kapsamı

Tamamlayıcı sağlık sigortası devlet tarafından desteklenen bir sigorta türüdür. SGK ve tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşması olan kurumlarca, tedavi masraflarının sigorta tarafından karşılanması amaçlanır. Sigorta tüm yatarak ve ayakta tedavi masraflarını karşılar. Ayrıca kaza ve hastalık durumunda özel hastanelerin acil servisleri de kapsam dahilindedir. Teminat kapsamında olan durumlar;

  • 24 saatten az olmamak şartıyla hastanede yatmayı gerektiren durumlarda yatış ve tedavi masrafları,

  • Ameliyat, ameliyat öncesi tetkik, ameliyat sonrası hizmetleri, fizik tedavi, evde bakım hizmetleri, ambulans gibi sağlık hizmetleri,

  • Yatarak tedavi ya da ayakta tedavi hizmetleri teminat kapsamında değerlendirilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortasının sağladığı avantajlar ve poliçe kapsamında yararlanılan hizmetler ile tedavilerinize önemli ölçüde destek sağlarsınız. Önemli sağlık sorunlarınızda büyük masrafları ödemenize gerek kalmaz. Uygun fiyata yüksek kalitede sağlık hizmeti alabilirsiniz. SGK’lı tüm T.C. vatandaşları ve birçok sigorta şirketi için 0-55 yaş arasındaki herkes, tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma hakkına sahiptir. Ayrıca bazı sigorta şirketlerinde üst yaş sınırı 65’e kadar çıkmaktadır. Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK ile anlaşmalı tüm özel hastanelerde kullanabileceğiniz ve özel sağlık sigortasına kıyasla daha uygun primlere sahip olan sigorta türüdür. Yani uygun fiyata kaliteli sağlık hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatı Dışında Kalan Durumlar

Tamamlayıcı sağlık sigortası, SGK’nın karşılamadığı masrafları poliçe kapsamında değerlendirmez. Kapsam dışı olan durumlar;

  • Poliçe başlangıç tarihinden önce sahip olduğunuz hastalıklarınız ve teminat limitini aşan ayakta tedavi masrafları,

  • Genel Sağlık Sigortası’nın aktif olmadığı dönemler ve anlaşmanın olmadığı özel hastaneler,

  • Diş tedavisi, diyetisyen, gözlük camı, çerçevesi, lensi ve ayakta tedavi için kullanılan ilaç ve tıbbi malzemeler,

  • Estetik cerrahı ve yurt dışı tedavisi,

  • Kendinize verdiğiniz zararlar, AIDS tedavisi, ehliyetsiz trafik kazaları ve kök hücre tedavisi kapsam dışında görülür.

Tamamlayıcı sağlık sigortası en zor anlarınızda size moral olabilecek bir araçtır. Günlük çok ufak ücretler ödeyerek uygun ödeme koşulları ile tamamlayıcı sağlık sigortasına sahip olabilirsiniz KIRMIZIOĞLU SİGORTA, güvenilir sigorta şirketlerinin avantajlı fiyat tekliflerini karşılaştırmalı bir şekilde sizlere sunar. Tek yapmanız gereken KIRMIZIOĞLU SİGORTA  üzerinden tamamlayıcı sağlık sigortası ile ilgili talebinizi iletmek.

Facebook Twitter Linkedin Reddit Tumblr

Son Yazılar

Neden Sigorta Yapılmalı?
Neden Sigorta Yapılmalı?
  • 18.06.2021
Sigortanın önemi
Sigortanın önemi
  • 18.06.2021
NEDEN KASKO YAPTIRMALIYIZ?
NEDEN KASKO YAPTIRMALIYIZ?
  • 04.01.2022
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı
Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının COVID-19 Tedavisi Kapsamı
  • 04.01.2022
Sigorta poliçesi nedir?
Sigorta poliçesi nedir?
  • 05.01.2022
2022 Egzoz Emisyon Muayene Ücretleri ve Gecikme Cezası
2022 Egzoz Emisyon Muayene Ücretleri ve Gecikme Cezası
  • 05.01.2022
Ağır hasar kaydı ne demek?
Ağır hasar kaydı ne demek?
  • 10.01.2022

Sosyal Medya'da Biz!

Sizden Gelenler

Sıkça Sorulan Sorular

Trafik poliçesi bir kaza nedeniyle sadece kazaya karışan diğer araç ve kişilere verdigimiz bedeni ve maddi zararları karşılar. Aracımızda olan hasarları karşılayan sigorta Kaskodur.

Araç ve Kaza Başına Maddi, Kişi ve Kaza Başına Sağlık Giderleri, Kişi ve Kaza Başına Sakatlanma ve Ölüm

Trafik Sigortası karşı tarafa verdiğiniz bedeni ve maddi zararları kapsar.

Trafik Sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz.

Sorunuz mu var?

Bizimle iletişime geçin.

Tüm alanlar zorunludur.

×  WhatsApp'ta sohbet etmek için aşağıdaki temsilcilerimizden birini tıklayın veya bize info@kirmizioglusigorta.com adresine bir e-posta gönderin.

Nasıl Yardımcı Olabiliriz?